Súly: 1,000 g
Idő: 1:20 H o z z á v a l ó k
• 35-40°C-os víz: 400 ml
•Olíva olaj: 2 ek
(egy másik receptgyűjteményben napraforgó olaj szerepel)
(egy másik receptgyűjteményben napraforgó olaj szerepel)
•Só 2 tk
•Cukor: 1.5 ek
(Ez a tapasztalat szerint sok, mert túl kemény és vastag lett a héja és picit édes a kenyér is.)
(Ez a tapasztalat szerint sok, mert túl kemény és vastag lett a héja és picit édes a kenyér is.)
•Sováy tejpor: 2.5 ek
•Kenyéliszt (BL-80): 640 g
•Szárított élesztő: 2.5 tk (a másik receptben Budafok friss élesztő 50 g)Helyezze a hozzávalókat a sütőformába a következő sorrendben:
meleg víz, olaj, só, cukor és sovány tejpor
Ezután adja hozzá a lisztet és az élesztőt.
Helyezze a sütőformát a készülékbe.
Válassza ki az 5-ös programot, a kenyér súlyát és héjának színét.
(Na a kenyérméret kötött 1 kg és a héjszín kötött közepes - nem lehet változtatni!)
(Na a kenyérméret kötött 1 kg és a héjszín kötött közepes - nem lehet változtatni!)
Nyomja le a „stop/start” gombot.
A program végén kapcsolja ki a gépet, emelje ki a sütőformát, és vegye ki az elkészült kenyeret.Rácson hűtse ki!
A dagasztó lapátokat utólag kell kivenni egy kampó segítségével, de ez nem bonyolult művelet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése