2011. július 14., csütörtök

Bagett formázása


A baguettek formázása:
1. Lisztezze be mindkét kezét, hogy ne tapadjanak, és óvatosan vegye ki a tésztát a sütőformából.
2. Formázzon a tésztából kerek cipót, és ossza fel 4 egyforma részre.
3. Az egyik darabot lisztezett felületen tenyerével lapítsa ki, hogy négyszögletes formát kapjon.

4. A kapott négyszögletes lap alját és tetejét hajtsa fel a közepéig úgy, hogy a szélek összeérjenek, majd fordítsa meg a tésztát.
Az egyik végétől kiindulva tenyerével nyomkodva lapítsa le a tésztát
teljes hosszában.
5. Ismét fordítsa meg a kapott téglalap alakú tésztát, hogy az illesztés felülre kerüljön.
Ismét hajtsa
félbe hosszában, és az illeszkedésnél nyomkodja le a tenyerével, hogy a tészta ne váljon szét.
6. Ismételje meg az 5. lépést addig, amíg el nem éri a kívánt hosszúságot.
Anélkül, hogy túlzottan
lenyomná, tenyerével görgesse a tésztát a gyúrólapon, amíg el nem éri a megfelelő formát.

7. A mellékelt késsel vagy recézett késsel vagdossa be a baguette tetejét, és ismételje meg mindezt a másik három tésztadarabbal is.
8. Végül a gyönyörű, aranybarna színhez kenje meg a baguetteket egy kis vízzel.
9. Helyezze a baguetteket a sütőforma tepsijére, és nyomja le a “stop-start” gombot, hogy elkezdődjön a sütési folyamat.
Amikor meghallja a hangjelzést, vegye ki a kész
baguetteket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése